4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Andijvierisotto met sperziebonen en walnoten

Andijvierisotto met sperziebonen en walnoten

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 beker crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui 3 min. Schep de sperziebonen erdoor en bak ze 3 min. mee.
  • 2 Schep de rijst door de groenten en bak tot de korrels glazig zijn en glanzen. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn opnemen.
  • 3 Voeg vervolgens de bouillon in 3-4 delen toe. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Kook de risotto in 18-20 min. beetgaar.
  • 4 Schep de andijvie door de risotto. De andijvie zal door de warmte iets slinken. Roer ook de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de helft van de walnoten door de risotto. Bestrooi de risotto met de rest van de walnoten.

bereidingstip

Rooster de walnoten eerst in een droge hapjespan voor extra smaak. Strooi ze op een bord en bereid de risotto in dezelfde pan.. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 644 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 13 gram