4 personen
gemiddeld
5 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Andijviesalade met spekjes, krieltjes en blauwekaasdressing

Andijviesalade met spekjes, krieltjes en blauwekaasdressing

ingrediënten


5 min
4 personen
75 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels notenolie
2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 stronk andijvie
1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC. Schep de uitgebakken spekjes op een bord.
  • 2 Schep de krieltjes, knoflook en tijm door het spekvet in de pan en verdeel over een bakplaat. Rooster de krieltjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Schud tijdens het roosteren een paar keer om. Laat iets afkoelen.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper. Snijd de andijvie in reepjes en schud in een grote schaal om met de uitgebakken spekjes en krieltjes.
  • 4 Verdeel over 4 borden, maal nog wat peper erover en schep over elke portie een paar lepels dressing. Garneer naar wens met extra kaas en serveer direct.

bereidingstip

Gebruik je een ovenvaste koekenpan? Dan kun je deze direct met de krieltjes in de oven zetten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 16 gram