2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Andijviestamppot met chorizo en appel

Andijviestamppot met chorizo en appel

ingrediënten


20 min
2 personen
1 groene appel

dit product is niet beschikbaar

400 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en chorizo in circa 5 minuten goudbruin.
  • 2 Giet de aardappels af, voeg de crème fraîche en mosterd toe en stamp tot een romige stamppot. Voeg vervolgens de andijvie toe en stamp deze erdoor.
  • 3 Schep de appel, chorizo en ui door de stamppot. Warm nog even kort door en breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met nog wat extra mosterd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 23 gram