4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Andijviestamppot met sambal en noten

Andijviestamppot met sambal en noten

ingrediënten


bestellen
25 min
4 personen
50 milliliter wokolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
2 rode uien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.65
600 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.38
4 eetlepels sojasaus

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.29
4 eetlepels ketjap manis

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
2 theelepels sambal oelek

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
125 gram cashewnoten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.69

  • 1 Kook de aardappels in 15-17 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en ui 2-3 minuten.
  • 3 Schep de andijvie, sojasaus en sambal erdoor en roerbak 2-3 minuten.
  • 4 Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Giet de aardappels af. Stamp ze niet helemaal fijn en schep het andijviemengsel en de helft van de noten erdoor.
  • 6 Bestrooi de stamppot met de rest van de noten.

bereidingstip

Bestrooi de stamppot met gehakte pinda’s en geroosterde uitjes.. We kennen andijvie vooral van de stamppot met spekjes, maar deze groente combineert verrassend goed met oosterse ingrediënten als sambal en ketjap. Nog avontuurlijker maak je deze speciale stamppot door circa 3 cm geraspte gemberwortel toe te voegen. Al deze smaken passen trouwens ook goed bij de originele stamppot met spekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 14 gram