4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Andijviestamppot met sambal en noten

Andijviestamppot met sambal en noten

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

600 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter wokolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in 15-17 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en ui 2-3 minuten.
  • 3 Schep de andijvie, sojasaus en sambal erdoor en roerbak 2-3 minuten.
  • 4 Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Giet de aardappels af. Stamp ze niet helemaal fijn en schep het andijviemengsel en de helft van de noten erdoor.
  • 6 Bestrooi de stamppot met de rest van de noten.

bereidingstip

Bestrooi de stamppot met gehakte pinda’s en geroosterde uitjes.. We kennen andijvie vooral van de stamppot met spekjes, maar deze groente combineert verrassend goed met oosterse ingrediënten als sambal en ketjap. Nog avontuurlijker maak je deze speciale stamppot door circa 3 cm geraspte gemberwortel toe te voegen. Al deze smaken passen trouwens ook goed bij de originele stamppot met spekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté