- 1 Kook de aardappels in 15-17 minuten gaar in water met zout.
- 2 Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en ui 2-3 minuten.
- 3 Schep de andijvie, sojasaus en sambal erdoor en roerbak 2-3 minuten.
- 4 Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan.
- 5 Giet de aardappels af. Stamp ze niet helemaal fijn en schep het andijviemengsel en de helft van de noten erdoor.
- 6 Bestrooi de stamppot met de rest van de noten.
bereidingstip
Bestrooi de stamppot met gehakte pinda’s en geroosterde uitjes.. We kennen andijvie vooral van de stamppot met spekjes, maar deze groente combineert verrassend goed met oosterse ingrediënten als sambal en ketjap. Nog avontuurlijker maak je deze speciale stamppot door circa 3 cm geraspte gemberwortel toe te voegen. Al deze smaken passen trouwens ook goed bij de originele stamppot met spekjes.. <h4>Variaties:</h4> • Voeg mosterd toe voor extra pit. <br/> • Voeg appels en pompoen toe voor een warme, winterse stamppot. <br/> •Strooi er geraspte kaas overheen voor extra smaak. <br/>. <h4>Welke kruiden zijn lekker bij andijviestamppot? </h4> Ga voor nootmuskaat, zwarte peper, kerrie of een snufje paprikapoeder. Voor extra pit kun je ook wat mosterd toevoegen. . <h4>Kun je rauwe andijvie in stamppot opwarmen? </h4> Ja, dat kan. Rauwe andijvie slinkt als je het door de warme aardappelpuree roert. Wil je de andijvie gaarder? Laat het dan op laag vuur een paar minuten mee verwarmen. . <h4>Hoeveel rauwe andijvie voor stamppot? </h4> Reken ongeveer 300-400 gram rauwe andijvie per persoon. Het lijkt veel, maar andijvie slinkt enorm. . <h4>Wat is lekker vlees bij andijviestamppot? </h4> De echte klassiekers zijn speklapjes, rookworst of een gehaktbal. Liever vega? Ga voor een vleesvervanger, zoals vegetarische spekjes of blokjes tempeh in ketjap.