4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch
home recepten Antipasti-bol met salami en mozzarella

Antipasti-bol met salami en mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
1 rode puntpaprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes salami

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

50 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

12 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 Italiaanse bollen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

4 tapasprikkers

  • 1 Verhit de grill- of koekenpan. Halveer de bollen en rooster ze met de snijkant naar onderen in 2 min. goudgeel of met lichte grillstrepen. Laat de tomaten uitlekken.
  • 2 Besprenkel de onderkant van de bollen elk met 1 el olie uit de pot zongedroogde tomaten. Verdeel de veldsla en tomaten over de onderkant van de bollen. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze er samen met de salami op.
  • 3 Bestrooi met kappertjes en breng op smaak met peper. Snijd de puntpaprika in ringen en verdeel over de bollen. Leg de andere helft erop, zet er eventueel een prikker in om alles bij elkaar te houden.

bereidingstip

Wil je de bollen meenemen? Kies dan liever voor rucola in plaats van veldsla. Veldsla wordt snel slap. Verpak de belegde bollen stevig in bak papier of aluminiumfolie en neem ze gekoeld mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 493 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 22 gram