4 personen
gemiddeld
35 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Antipasti misti

Antipasti misti

ingrediënten


35 min
4 personen
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bosje salie
200 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

30 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 blikje witte bonen
2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

100 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter volle rode wijn

dit product is niet beschikbaar

8 gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 De vijgen: breng de vijgen met de wijn, honing en het kaneelstokje zachtjes aan de kook en laat 1 minuut koken. Schakel de warmtebron uit en laat de vijgen in de wijn afkoelen en 1 uur marineren. Serveer 2 vijgen per persoon met een stukje kaas en een streepje marinade.
  • 2 De bonensalade: bak de pancetta krokant in 1 eetlepel olie. Voeg de bleekselderijreepjes toe aan de pancetta en bak 1 minuut mee. Voeg de bonen en knoflook toe en laat nog een minuut meewarmen. Schep alles in een schaal en voeg de peterselie, het bleekselderijblad, de balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm in dezelfde pan de rest van de olie en bak hierin op middelhoge stand de broodkruimels goudbruin. Bestrooi de salade ermee en serveer lauwwarm.
  • 3 De salie: klop het water door de bloem. Klop de helft van het ei erdoor tot een mooi glad beslag. Voeg zout en peper toe. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Haal de salieblaad- jes (of 2 basilicumblaadjes tegelijk) door het beslag en laat in de olie glijden. Frituur de salieblaadjes heel kort lichtgoudbruin. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout en serveer warm.

wijnadvies

Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 21 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks