4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Antipasti-pastasalade

Antipasti-pastasalade

ingrediënten


15 min
4 personen
2 zakjes mozzarella mini

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

10 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de pasta beetgaar, giet af en laat afkoelen.
  • 2 Hussel de sjalot, aubergine, venkel, courgette en paprika met de olijfolie. Verdeel over een bakplaat en rooster 35-40 minuten in de oven. Schep de groenten halverwege de oventijd om.
  • 3 Houd 2 eetlepels basilicum apart. Meng de rest van de basilicum met de geroosterde groenten, knoflook en azijn. Laat minimaal 10 minuten marineren. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Halveer de bolletjes mozzarella.
  • 4 Meng de geroosterde groenten met de mozzarella en pasta. Meng goed door zodat de marinade een dressing wordt voor de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten en overige basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 820 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 31 gram