gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Appel-abrikozenflappen

Appel-abrikozenflappen

ingrediënten


20 min
100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoetzure appels

dit product is niet beschikbaar

1 pak diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rum
50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Week de rozijnen in de rum.
  • 2 Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Meng appel, abrikozen, rozijnen, bloem en kaneelpoeder. Leg op elk deeglapje 3 eetlepels appel-abrikozenmengsel.
  • 5 Vouw de deeglapjes diagonaal dubbel. Plak de deegranden vast met water en druk er kartels in met een vork.
  • 6 Leg de deegflappen naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk ze met ei en strooi er suiker over.
  • 7 Bak ze iets onder het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Vervang de abrikozen eens door gedroogde pruimen zonder pit.. Voeg 50 g gehakte hazelnoten toe aan de vulling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 4 gram