voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Appel-abrikozentaart met notentopping

Appel-abrikozentaart met notentopping

ingrediënten

150 gram roomboter

200 gram witte basterdsuiker

300 gram bloem

1 eetlepel koekkruiden

1 ei

1 sinaasappel

800 gram friszure appels

200 gram gedroogde abrikozen

paneermeel

3 eetlepels abrikozenjam

200 gram suiker

50 milliliter appelsap

100 gram walnoten


benodigdheden

vershoudfolie

springvorm

bakpapier

  • 1 Kneed van de boter, 125 gram basterdsuiker, bloem, koekkruiden, ei en een snufje zout een soepel deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 2 Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht. Schep de rest van de basterdsuiker, sinaasappelrasp, -sap, appel en abrikozen door elkaar (kan ook een dag van tevoren).
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap van Ø 30 cm en bekleed de bodem en de rand van de vorm ermee.
  • 4 Bestrooi de deegbodem dun met paneermeel. Schep de vruchtenvulling erop en klap de deegrand terug over de vulling. Bak de taart in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in de magnetron 2 minuten op 400 Watt. Bestrijk de taartvulling ermee.
  • 6 Smelt voor de topping de suiker met appelsap en roer tot dit lichtbruin kleurt. Schep de noten erdoor. Verdeel de noten over de taart.
  • 7 Lekker met demi crème fraîche (Melkan) losgeklopt met een zakje vanillesuiker of een vanillesaus van vanillevla verdund met kookroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 109 gram
eiwit 9 gram