online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Appel-abrikozentaart met notentopping

Appel-abrikozentaart met notentopping

ingrediënten

150 gram roomboter

200 gram witte basterdsuiker

300 gram bloem

1 eetlepel koekkruiden

1 ei

1 sinaasappel

800 gram friszure appels

200 gram gedroogde abrikozen

paneermeel

3 eetlepels abrikozenjam

200 gram suiker

50 milliliter appelsap

100 gram walnoten


benodigdheden

vershoudfolie

springvorm

bakpapier

  • 1 Kneed van de boter, 125 gram basterdsuiker, bloem, koekkruiden, ei en een snufje zout een soepel deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 2 Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht. Schep de rest van de basterdsuiker, sinaasappelrasp, -sap, appel en abrikozen door elkaar (kan ook een dag van tevoren).
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap van Ø 30 cm en bekleed de bodem en de rand van de vorm ermee.
  • 4 Bestrooi de deegbodem dun met paneermeel. Schep de vruchtenvulling erop en klap de deegrand terug over de vulling. Bak de taart in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in de magnetron 2 minuten op 400 Watt. Bestrijk de taartvulling ermee.
  • 6 Smelt voor de topping de suiker met appelsap en roer tot dit lichtbruin kleurt. Schep de noten erdoor. Verdeel de noten over de taart.
  • 7 Lekker met demi crème fraîche (Melkan) losgeklopt met een zakje vanillesuiker of een vanillesaus van vanillevla verdund met kookroom.


voedingswaarde

energie 715 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 109 gram
eiwit 9 gram