8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appel-amandelkoeken

Appel-amandelkoeken

ingrediënten


20 min
8 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

25 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

2 zure appels

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg tot een halve cm uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • 2 Steek er 16 cirkels uit, 1 centimeter breder dan een plak appel. Leg 8 cirkels op de bakplaat.
  • 3 Steek de klokhuizen met een appelboor uit de appels en snijd de appels in 8 plakken. Leg de appelplakken op de deegcirkels en vul de holtes met een stukje spijs.
  • 4 Bestrijk de randen van het deeg om de appel met wat ei en bedek met de overige 8 deegcirkels. Druk de randen goed op elkaar. Bestrijk de koeken met ei.
  • 5 Bak de koeken in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat afkoelen op het bakpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate