eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appel cupcakes

Appel cupcakes

ingrediënten


15 min
1 slagroom uit spuitbus

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneel
1 mespunt zout

dit product is niet beschikbaar

180 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-extract
135 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

180 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm met 12 holtes

mixer

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de muffinvorm in met boter. Snijd de ongeschilde appels in blokjes van 1 cm.
  • 2 Klop in een kom met de mixer de boter, suiker, het vanille-extract, de eieren, het bakmeel, zout en de kaneel tot een luchtig beslag.
  • 3 Schep de appel door het beslag. Verdeel het beslag over de holtes van de vorm. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 20 min. goudgeel en gaar. Steek een satéprikker in het midden van een cupcake. Komt deze er schoon en droog uit dan zijn de cupcakes gaar. Serveer warm of koud met een toef slagroom bestrooid met kaneel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 318 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 4 gram