eenvoudig
25 min.
lunch, brunch, ontbijt
recepten Appel-perenjam met amandel

Appel-perenjam met amandel

ingrediënten


25 min
75 gram blanke rozijnen
1 eetlepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

750 gram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram peren
500 gram zure appels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 schone jampotten

  • 1 Schep de appels met de peren, citroensap en geleisuiker door elkaar in een pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook.
  • 2 Laat het mengsel circa 4 minuten borrelend koken.
  • 3 Schep de amandelen, koekkruiden en rozijnen erdoor.
  • 4 Vul de jampotten tot aan de rand met hete jam.
  • 5 Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.

bereidingstip

Vervang de koekkruiden door 3 stuks steranijs. Verwijder deze voor het vullen van de potten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1105 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 231 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté