18 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appel-plaattaart

Appel-plaattaart

ingrediënten


20 min
18 personen
2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

250 gram abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

4 elstar appels

dit product is niet beschikbaar

300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneel
300 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mixer

bakplaat met bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Doe de boter, suiker en kaneel in een ruime kom en klop met de mixer licht en luchtig. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe. Spatel achtereenvolgens het amandelmeel, bakmeel en een mespunt zout erdoor.
  • 2 Verdeel het beslag in een egale laag over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de appels in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in plakjes. Leg dakpansgewijs in rijen in het beslag, verdeel de jam erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • 3 Bak in 50 min. tot 1 uur in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Dek de taart losjes af met aluminiumfolie als deze te donker wordt. Laat afkoelen op een rooster en snijd in 18 stukken.

bereidingstip

Lekker met slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 378 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 6 gram