appelboor
frituurpan
wok
keukenpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
appelboor
frituurpan
wok
keukenpapier
bereiden
bereidingstip
Gebruik verse olie, met een neutrale smaak. Zonnebloemolie is een goede keuze. Houd echt 180°C aan: te koud wordt zompig en te heet verbrandt te snel.. <h4>Variatietips</h4> • Vervang de melk deels of volledig door bruiswater of (wit)bier. Dan krijg je krokanter en luchtiger beslag. <br> • Voeg een zakje vanillesuiker toe aan het recept, voor een wat zoetere beignet. Het rasp van ½ citroen kan ook. <br> • Glutenvrij? Vervang het bakmeel door 125 g glutenvrije bloem en 1.5 tl glutenvrij bakpoeder. . <h4>Welke appel?</h4> • De lekkerste appels voor beignets zijn de stevige, lichtzure. Die behouden hun vorm tijdens het bakken. Ook blijven ze lekker fris en zoet. Kies bijvoorbeeld elstar of jonagold. Neem liever geen moesappels. Die worden snel te zacht. <br> • Snijd appels voor beignets in ringen, niet in stukjes. Dan krijgen de beignets hun mooie, ronde vorm. Snijd de ringen niet dikker dan 1 cm, anders wordt de appel niet gaar. . <h4>Serveertips</h4> • Vers en goudbruin gebakken uit de pan zijn appelbeignets het lekkerst, maar je kunt ze ook koud eten. Heerlijk bestoven met een beetje poedersuiker en/of kaneel. <br> • Lekker met kaneel- of vanille-ijs. Dan maak je van je appelbeignet een echt dessert. <br> • Serveer je appelbeignets met saus om in te dippen. Extra feestelijk! Karamelsaus of vanillesaus bijvoorbeeld. . <h4>Wat is het verschil tussen appelbeignets en appelflappen?</h4> Het verschil met appelbeignets zit hem in de vorm, de bereiding en het deeg. In plaats van een schijf appel onder te dompelen in beslag en vervolgens te frituren (voor de beignet), zijn <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/appelflappen/">appelflappen</a> gemaakt met bladerdeeg, driehoekig en komen ze uit de oven. . <h4>Kun je appelbeignets van tevoren maken en bewaren?</h4> • Bewaar appelbeignets op kamertemperatuur maximaal 1 dag, goed afgedekt met folie. <br> • In de vriezer kun je ze tot 2 maanden bewaren. Laat ze los van elkaar bevriezen en verpak ze dan luchtdicht. <br> • Je kunt je appelbeignets het beste weer opwarmen in de oven, voorverwarmd op 180°C. Leg ze op een rooster en niet op de bakplaat. 5-8 min is voldoende als ze ontdooid zijn. Bij bevroren beignets houd je 10-12 min. aan. Keer ze eventueel halverwege om. Met de airfryer kan ook: 3-5 min. op 180°C. Dan blijven ze krokant. . <h4>Zijn appelbeignets gezond?</h4> Dat zijn ze helaas niet. Door het frituren bevatten ze nogal wat vet en calorieën. In appels zitten weliswaar vezels en vitaminen, maar die gaan deels verloren bij het frituren. Ze zijn ook niet per se gezonder dan <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-oliebollen/">oliebollen</a> of appelflappen, al zijn ze iets lichter en minder vet. Maar het verschil is heel klein.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 110 kcal |
vet | 5 gram |
verzadigd vet | 1 gram |
koolhydraten | 13 gram |
eiwit | 2 gram |
WEB01-SPAR-PU