4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Appelcompote met stukjes appel

Appelcompote met stukjes appel

ingrediënten


20 min
4 personen
theelepel koek- en speculaaskruiden
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

20 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

500 gram appels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

gesteriliseerde pot met deksel

  • 1 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1½ cm.
  • 2 Doe de appelstukjes met 50 ml water, het citroensap, suiker en kaneel of koekkruiden in een pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5-7 min. zachtjes koken, tot de stukjes net gaar zijn maar nog stevig. Roer voorzichtig, zodat ze heel blijven.
  • 3 Schep de warme compote in een schone, gesteriliseerde pot. Sluit de pot direct en laat ondersteboven afkoelen.

bereidingstip

Leg de pot en deksel 10 min. in kokend water om te steriliseren. Laat omgekeerd drogen op een schone theedoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 86 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 0 gram