4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Appelcompote met tijm en kaneel

Appelcompote met tijm en kaneel

ingredi├źnten


20 min
4 personen
75 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

6 goudrenetten
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter en meng er kaneel, tijm en versgemalen peper door.
  • 2 Schep de appelstukken erdoor en giet de wijn erbij. Stoof de appels circa 10 minuten totdat ze zacht zijn.
  • 3 Roer een keer door tot een grove compote. Voeg naar smaak een snufje zout toe.
  • 4 Serveer de compote lauwwarm. Lekker bij kip, vlees en wild.

bereidingstip

Vervang wijn eventueel door appelsap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 1 gram