eenvoudig
20 min.
nagerecht
home recepten Appelkoeken met kaneelsuiker

Appelkoeken met kaneelsuiker

ingrediënten


20 min
theelepel kaneel
1 ei

dit product is niet beschikbaar

20 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

2 friszoete handappels

benodigdheden

appelboor

bakplaat met bakpapier

evt. ronde uitsteker

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen. Snijd van elke appel 5 plakken van 1 cm dik en van gelijke grootte.
  • 2 Wentel de appelringen door de helft van de suiker. Leg ze op 10 deegplakjes. Dek de appelringen af met een 2e deegplakje en druk het deeg rond de appel goed dicht.
  • 3 Steek of snijd de appelkoeken rond uit en druk de naden eventueel nogmaals met een vork aan. Bestrijk de koeken dun met losgeklopt ei.
  • 4 Bak de appelkoeken in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar. Meng de rest van de suiker met de kaneel. Leg de koeken op een schaal en bestrooi met de kaneelsuiker.

bereidingstip

Je kunt de appelkoeken ook 10-12 min. de in airfryer bakken op 180ºC , of tot ze lichtbruin en gaar zijn.. Stop in de holtes van de appelringen een bolletje amandelspijs. Reken op 1 tl amandelspijs per appelkoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 303 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 5 gram