6 personen
gemiddeld
70 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appelkwarktaart

Appelkwarktaart

ingrediënten


70 min
6 personen
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

150 gram cakemeel

dit product is niet beschikbaar

250 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

170 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoetzure appels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Besprenkel de appelpartjes met de helft van het citroensap.
  • 3 Roer of mix de boter en 150 gram suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door.
  • 4 Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker.
  • 5 Spatel het cakemeel er luchtig door. Schep het beslag in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant iets glad.
  • 6 Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover.
  • 7 Meng de rest van de suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel.
  • 8 Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.

wijnadvies

Probeert het eens met een Spaanse moscatel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 11 gram