4 personen
eenvoudig
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, bijgerecht
home recepten Appelmoes uit eigen tuin

Appelmoes uit eigen tuin

ingrediënten


40 min
4 personen
4 bolletjes vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

10 appels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng alle ingrediënten met 200 ml water aan de kook in een pan met dikke bodem. Kook de appels op een lage stand circa 30 minuten tot ze zacht zijn. Roer regelmatig door.
  • 2 Stamp de appelmoes, maar maak de moes niet te fijn. Garneer met blaadjes munt. Als nagerecht lekker met een bolletje vanille-ijs.

bereidingstip

Vervang de bosvruchtenjam in dit recept door sinaasappelmarmelade en neem sinaasappellikeur in plaats van port.. Schep na het koken 50 gram blanke rozijnen door de appelmoes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté