4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Appelroosjes met kaneel-notenijs

Appelroosjes met kaneel-notenijs

ingrediënten


30 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelmarmelade
4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 rode appel

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

20 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter roomijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

aluminiumfolie

  • 1 Neem het roomijs uit de diepvries en laat in circa 15 minuten iets zachter worden. Rooster intussen de hazelnoten of amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 2 Meng het ijs met het kaneelpoeder en de hazelnoten en zet weer terug in de diepvries. Bereid de appelroosjes ().
  • 3 Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi de appelroosjes met poedersuiker. Zet ze op een bordje en schep een bolletje ijs ernaast.

wijnadvies

Bij dit recept past een feestelijk glas zoete mousserende wijn uit Spanje: Gran Españoso Cava Demi Sec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté