4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Appelschijven met amarettischuim

Appelschijven met amarettischuim

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

100 gram Italiaanse amandelkoekjes
50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

3 grote appels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd van de appels een klein stukje van de boven- en onderkant af en boor het klokhuis eruit. Snijd van de appels 8 schijven van gelijke dikte en leg ze op de bakplaat.
  • 2 Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met de poedersuiker. Stamp de (amaretti)koekjes fijn en schep de koekkruimels door het eiwitschuim. Verdeel het schuim over de appelschijven en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • 3 Bak de appelschijven in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Serveer warm of lauwwarm.

bereidingstip

Vervang de amandelkoekjes in dit recept door verkruimelde kandijkoeken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 6 gram