8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak

Appeltaart

ingrediënten


20 min
8 personen
1 eetlepel custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

120 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 grote appels

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng voor de vulling de appel met de helft van het citroensap, 1⁄2 eetlepel citroenrasp, de kaneel, gember, basterdsuiker en rozijnen. Klop het ei los met de melk en custardpoeder. Schep dit door de vulling.
  • 2 Rol ¾ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de bodem en de rand van de ingevette springvorm ermee. Verdeel de vulling over de deegbodem. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van ½ cm dik. Snijd er repen van en leg de deegrepen kruislings over de vulling.
  • 3 Bestrijk de appeltaart met losgeklopt ei. Bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de jam kort en strijk over de appeltaart.

bereidingstip

Combineer in deze appeltaart ook eens appel met peer. . Voeg 50 gram gehakte hazelnoten of amandelen aan de vulling voor deze lekkere appeltaart toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 8 gram