8 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appeltaart met amandelspijs

Appeltaart met amandelspijs

ingrediënten


40 min
8 personen
20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

70 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

5 appels

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

vierkante taartvorm

springvorm

  • 1 Mix de boter met de suiker en zeef de bloem erboven. Voeg kaneel naar smaak en snuf zout toe en mix tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed snel tot een glad en samenhangend deeg. Voeg als het deeg te plakkerig is nog een beetje bloem toe. Verpak het deeg in folie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • 2 Snijd intussen de partjes appel in dunne plakjes en meng ze met een paar druppels citroensap, de suiker en rozijnen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif de ingevette springvorm met bloem. Snijd tweederde van het deeg in plakken en bekleed de springvorm ermee. Druk het deeg goed in de vorm. Snijd de amandelspijs in dunne plakjes en bedek de bodem ermee. Voeg de appelvulling toe en druk licht aan.
  • 4 Snijd de randen bij tot aan de appelvulling en vorm van de deegresten repen om de bovenkant van de taart mee te bedekken. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de taart onder in de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 8 gram