10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Appeltaart met blauwe bessen

Appeltaart met blauwe bessen

ingrediënten


30 min
10 personen
100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kaneelpoeder
100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoetzure appel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel slagroom

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

springvorm

bakpapier

  • 1 Zeef de bloem en meng met de suiker en 1/2 theelepel zout. Voeg de boter, 1 ei en 2 eetlepels ijskoud water toe en kneed met koele handen tot een deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de vorm in en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • 3 Meng de appels met de suiker, kaneel, custard, citroensap, -rasp en bessen.
  • 4 Rol 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap (circa 30 cm Ø) en bekleed hiermee de springvorm. Bestrooi de bodem met wat paneermeel.
  • 5 Verdeel het appel- bessenmengsel er zo over dat de blauwe bessen bedekt zijn door appels, de bessen verbranden snel.
  • 6 Rol de rest van het deeg uit tot een dunne lap. Snijd in repen van circa 1 cm breed en leg de deegrepen kruislings over de taart.
  • 7 Klop het overgebleven ei los met de slagroom en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
  • 8 Bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 6 gram