8 personen
uitdagend
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appeltaart met rozemarijn

Appeltaart met rozemarijn

ingrediënten


45 min
8 personen
kaneelijs
roomijs
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

11 appels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

400 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC en vet de springvorm in.
  • 2 Klop in een kom de boter, vanillesuiker, 100 gram basterdsuiker en een snuf zout luchtig en voeg al kloppend 1 ei toe.
  • 3 Voeg het bakmeel toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • 4 Rol het deeg uit en bekleed de springvorm met 2/3 van het deeg.
  • 5 Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
  • 6 Meng de appels met de kaneel, overige suiker, rozijnen, custard en rozemarijn en schep de appelvulling op de bodem.
  • 7 Rol het overige deeg uit tot een lap.
  • 8 Snijd met een mes vormpjes (bijvoorbeeld herfstblaadjes) uit het deeg en leg de deegvormpjes op de appelvulling.
  • 9 Klop het overige ei los en bestrijk met een kwastje de deegvormpjes.
  • 10 Bak de taart in de oven in 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Neem uit de oven, laat een beetje afkoelen en bestuif met poedersuiker.
  • 12 Lekker met een bolletje room- of kaneelijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 8 gram