8 personen
gemiddeld
50 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Appeltaart met sinaasappel-kaneelroom

Appeltaart met sinaasappel-kaneelroom

ingrediënten


50 min
8 personen
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
250 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

750 gram appels

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels kaneel
2 eetlepels custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

8 bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

250 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Meng de bloem met de basterdsuiker en een mespuntje zout.
  • 2 Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en schep deze door de bloem. Voeg de eidooier toe en kneed met koele handen tot een samenhangend deeg.
  • 3 Vet de springvorm in. Rol het deeg iets uit en druk uit op de bodem en langs de rand van de springvorm. Zet de vorm met het deeg afgedekt in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 5 Verwarm de abrikozen met het sinaasappelsap zonder te koken.
  • 6 Meng de bitterkoekjes, abrikozen, custardpoeder en 2 theelepels van de kaneel door de appels. Verdeel deze vulling over de taartbodem.
  • 7 Bestrooi met de amandelen, gemengd met de suiker, en bak de taart net onder het midden in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Meng de ingrediënten voor de sinaasappel-kaneelroom met de rest van de kaneel. Serveer de appeltaart met de room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté