eenvoudig
25 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appeltaart-taco's

Appeltaart-taco's

ingrediënten


25 min
1 eetlepel abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappelmarmelade
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel blanke rozijn
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 grote appel

dit product is niet beschikbaar

2 kleine appels

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 grote tortillawrap

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Steek 4 cirkels van circa 10 cm Ø uit de tortillawrap.
  • 2 Meng het ei met de suiker en bestrijk de cirkels aan beide kanten met dit mengsel.
  • 3 Keer de muffinvorm om, vouw de wraps in een V-vorm en zet ze met de open kant naar boven tussen de holtes. Bak in circa 5 minuten krokant in het midden van de oven.
  • 4 Verwarm voor de vulling de boter en bak hierin de appelblokjes met het citroensap 2-3 minuten. Voeg de honing, rozijnen, kaneel en marmelade toe en verwarm nog 1-2 minuten.
  • 5 Schep de vulling in de iets afgekoelde tacoschelpen en serveer direct. Lekker met slagroom.

bereidingstip

Vervang de honing door gembersiroop of bruine basterdsuiker.. Wel de rozijnen in rum of sinaasappellikeur.. Bestrooi de vulling met amandelschaafsel of gehakte hazelnoten.. Heb je geen muffinvorm? Zet dan ovenvaste kommetjes omgekeerd naast elkaar op een bakplaat en steek hiertussen de gevouwen tortilla’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté