4 personen
uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Appeltartelette met vulling van romige knolselderij

Appeltartelette met vulling van romige knolselderij

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 rode appels

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vershoudfolie

4 kleine taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif de taartvormpjes met bloem.
  • 2 Rol het deeg uit op wat bloem en bekleed de vormpjes ermee. Snijd de randen netjes bij.
  • 3 Snijd de appels eerst in kwarten en dan in dunne schijfjes. Verdeel de knolselderijroom over het deeg en bedek dakpansgewijs met de appelschijfjes.
  • 4 Meng de gesmolten boter met de gembersiroop en bestrijk de appelschijfjes hiermee. Bak de taartjes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Neem uit de vormpjes, bestrooi elke tartelette met peterselie en serveer direct.

bereidingstip

Gebruik in dit recept friszure appels met een rode schil.. Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Het aardse van dit recept vraagt om de Estola Reserva.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté