4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
recepten Arabische kippensoep met kikkererwten en komijn

Arabische kippensoep met kikkererwten en komijn

ingrediënten


40 min
4 personen
1 Turks brood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

4 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Schep de kip uit de pan.
  • 2 Fruit de ui met de knoflook in het bakvet en schep de komijn-, koriander-, paprikapoeder en kaneel erdoor. Bak 1 minuut mee, bestrooi met de bloem en bak nog 1-2 minuten. Giet de bouillon erbij.
  • 3 Voeg het kippenvlees weer toe met de kikkererwten en tomatenblokjes met sap. Kook zachtjes 12-14 minuten, tot de kip gaar is.
  • 4 Schep de kip uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Verdeel de kip over diepe borden en schep de soep erop.
  • 5 Verwijder het kaneelstokje en bestrooi de soep met de munt. Serveer met Turks brood.

bereidingstip

Serveer een dip van hummus bij het brood.. Vervang de tomatenblokjes in dit recept door reepjes geroosterde paprika (pot).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté