4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht
home recepten Arabische tosti met aubergine, dadels en feta

Arabische tosti met aubergine, dadels en feta

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

5 dadels

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 Turks brood

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakjes aubergines aan beide kanten gaar en goudbruin.
  • 2 Snijd het brood open en beleg met de kaas, gebakken aubergine, dadels, feta, paprika, rode peper en munt.
  • 3 Druk de twee helften brood op elkaar en bak de tosti in de koekenpan aan beide kanten goudbruin. Duw tijdens het bakken het brood iets platter. Dit zorgt voor een krokante korst en laat de kaas beter smelten. Snijd de tosti in kwarten en serveer met de yoghurt- sesamsaus (zie tip).

bereidingstip

Serveer met yoghurt-sesamsaus: maal 5 eetlepels geroosterd sesamzaad fijn met een vijzel. Giet langzaam en al roerend 4 eetlepels yoghurt en 2 eetlepels water erbij. Roer tot een gladde saus. Voeg indien nodig meer water toe. Voeg 1 theelepel komijnpoeder toe en roer goed door. Bestrooi de saus met de pitjes van 1⁄2 granaatappel, 2 eetlepels fijngehakte koriander en 1 theelepel sesamzaad.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 24 gram