- 1 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakjes aubergines aan beide kanten gaar en goudbruin.
- 2 Snijd het brood open en beleg met de kaas, gebakken aubergine, dadels, feta, paprika, rode peper en munt.
- 3 Druk de twee helften brood op elkaar en bak de tosti in de koekenpan aan beide kanten goudbruin. Duw tijdens het bakken het brood iets platter. Dit zorgt voor een krokante korst en laat de kaas beter smelten. Snijd de tosti in kwarten en serveer met de yoghurt- sesamsaus (zie tip).
bereidingstip
Serveer met yoghurt-sesamsaus: maal 5 eetlepels geroosterd sesamzaad fijn met een vijzel. Giet langzaam en al roerend 4 eetlepels yoghurt en 2 eetlepels water erbij. Roer tot een gladde saus. Voeg indien nodig meer water toe. Voeg 1 theelepel komijnpoeder toe en roer goed door. Bestrooi de saus met de pitjes van 1⁄2 granaatappel, 2 eetlepels fijngehakte koriander en 1 theelepel sesamzaad.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.