- 1 Kook voor de vulling de kipfilet in water met het kippenbouillontablet in circa 10 minuten gaar. Schep de kip uit de pan en laat afkoelen.
- 2 Giet 2,5 kopje water voor het deeg in een kom en voeg het meel met 1 theelepel zout en een snufje peper al roerend in gedeeltes toe. Kneed tot een glad deeg en laat dit afgedekt circa 5 minuten rusten.
- 3 Snijd de kipfilet in miniblokjes of trek de kip als draadjesvlees uit elkaar tot ‘pulled chicken’ (draadjeskip).
- 4 Besprenkel de avocado met het citroensap en meng het met de ui, koriander, mayonaise en de kip.
- 5 Vorm bolletjes van het deeg en druk ze plat tot ronde broodjes van 1,5 cm dik. Bak ze in een ingevette grillpan of koekenpan op een halve stand circa 5 minuten per kant. De buitenkant is dan knapperig en de binnenkant nog zacht.
- 6 Snijd de ‘arepas’ open en vul ze met het kip-avocadomengsel.
bereidingstip
Gebruik in plaats van maismeel snelkokende polenta. Laat de maisbroodjes dan iets langer garen. . Als ontbijt worden de maisbroodjes gegeten met jam, boter, poedersuiker of witte (room)kaas.