4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Argentijnse vleespastei

Argentijnse vleespastei

ingrediënten


35 min
4 personen
3 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 runderbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de aardappels en breng ze aan de kook met het bouillonblokje. Giet de aardappels af en stamp met de helft van de boter en de melk tot een romige puree.
  • 2 Kook 3 eieren circa 10 minuten, pel ze en snijd ze in partjes of blokjes. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Verhit de rest van de boter en fruit hierin de ui. Voeg het gehakt toe met de oregano, komijn, zout en peper en bak mee tot het rul is.
  • 4 Schep de aardappelpuree in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover en bestrooi met de olijven en het gekookte ei.
  • 5 Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm breed en verdeel de bladerdeegrepen kruislings over de taart. Klop het overige ei los en bestrijk de deegrepen ermee.
  • 6 Zet de pastei 20-25 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Neem in plaats van plakjes bladerdeeg een rol koelvers bladerdeeg voor dit gerecht zodat je langere repen krijgt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 38 gram