- 1 Schil de aardappels en breng ze aan de kook met het bouillonblokje. Giet de aardappels af en stamp met de helft van de boter en de melk tot een romige puree.
- 2 Kook 3 eieren circa 10 minuten, pel ze en snijd ze in partjes of blokjes. Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 3 Verhit de rest van de boter en fruit hierin de ui. Voeg het gehakt toe met de oregano, komijn, zout en peper en bak mee tot het rul is.
- 4 Schep de aardappelpuree in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover en bestrooi met de olijven en het gekookte ei.
- 5 Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm breed en verdeel de bladerdeegrepen kruislings over de taart. Klop het overige ei los en bestrijk de deegrepen ermee.
- 6 Zet de pastei 20-25 minuten in het midden van de oven.
bereidingstip
Neem in plaats van plakjes bladerdeeg een rol koelvers bladerdeeg voor dit gerecht zodat je langere repen krijgt.