gemiddeld
15 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Arnhemse meisjes

Arnhemse meisjes

ingrediënten


15 min
50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

5 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

deegroller

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif het werkvlak met bloem, leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een plak van 20x20 cm en 1⁄2 cm dik. Steek met de steker van 3-4 cm 20 rondjes eruit.
  • 2 Strooi de helft van de suiker op een groot bord en leg de rondjes erop. Bestrooi met de rest van de suiker. Rol de rondjes één voor één uit met de deegroller tot ovale plakjes van circa 5x8 cm.
  • 3 Leg ze op de bakplaat en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen en bewaar in een afgesloten trommel.

bereidingstip

Bestrijk de rondjes bladerdeeg voor het rollen met een beetje water, dan blijft de suiker beter plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 50 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 1 gram