4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Arroz a la huertana

Arroz a la huertana

ingredi├źnten


20 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram paellarijst
600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje groene asperge
1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en roerbak hierin de bosui, paprika en asperges 2 minuten. Voeg de doperwten, tuinbonen en knoflook toe en bak nog 2 minuten. Schakel de warmtebron uit en laat rusten.
  • 2 Breng intussen de bouillon aan de kook en voeg al roerend de rijst toe. Laat al roerend 10 minuten koken. Voeg alle groenten toe en kook nog circa 5 minuten op een lage stand, tot de rijst beetgaar is.
  • 3 Schakel de warmtebron uit en roer de boter en peterselie erdoor. Laat nog 1 minuut afgedekt staan. Bestrooi de arroz a la huertana met de rode peper en het fijngesneden loof van de bosui.

wijnadvies

Neem bij dit recept een witte met duidelijke groentinten in kleur, geur en smaak: een tintelfrisse Rueda Verdejo van Nava.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 15 gram
recalls | bekijk ze hier!