- 1 Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes.
- 2 Verhit 4 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de tomatenblokjes erdoor en bak circa 2 minuten mee.
- 3 Voeg de laurierblaadjes (kneus verse blaadjes eerst), bouillon, zout en peper toe en breng aan de kook.
- 4 Roer de rijst erdoor en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten garen op een lage stand tot het water is opgenomen. Kook intussen de doperwten.
- 5 Verhit een grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril ze in circa 3 minuten per kant gaar. Bestrooi met zout en peper.
- 6 Schep de erwtjes door de gare rijst en leg de gegrilde zalm erop. Garneer met wat peterselie.
bereidingstip
Breid het rijstgerecht uit met grof geraspte wortel.