4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Asperge-broccolirisotto met noten

Asperge-broccolirisotto met noten

ingrediënten


25 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene asperges
800 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 kleine uien

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
  • 3 Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn erbij en roer tot deze is opgenomen.
  • 4 Voeg de bouillon in gedeelten toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
  • 5 Kook de asperges en broccoli intussen 2-3 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 6 Schep de walnoten, asperges, broccoli, boter en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto en warm 1-2 minuten door. Serveer met de rest van de kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté