4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, bijgerecht
home recepten Aspergegratin

Aspergegratin

ingrediënten


20 min
4 personen
1 peterselie
75 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram gruyère
1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

16 witte asperges

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Schil de asperges. Breng de schillen aan de kook met room, knoflook en tijm. Neem, zodra de room kookt, de pan van de warmtebron en laat minstens 15 minuten trekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de geschilde asperges in de ovenschaal.
  • 3 Zeef de room en giet over de asperges. Dek af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in de oven. Verwijder het folie.
  • 4 Bestrooi met 250 gram geraspte gruyère of jonge kaas en gratineer circa 10 minuten, tot de asperges gaar zijn en de kaas een mooie kleur heeft gekregen.
  • 5 Bak intussen de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de aspergegratin met de spekjes en peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram