4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht
recepten Aspergeomelet met Hollandse garnalen en munt

Aspergeomelet met Hollandse garnalen en munt

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram Hollandse garnalen
2 eetlepels olijfolie
250 gram groene asperges
1 eetlepel verse munt
50 gram Parmezaanse kaas
4 eetlepels water
4 eetlepels melk
8 eieren

  • 1 Kluts de eieren met de melk, de kaas en de helft van de munt.
  • 2 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 4 cm. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de aspergestukjes 4 minuten. Strooi er zout en peper over.
  • 3 Giet het eimengsel erover en laat dit op een halve stand in 4-5 minuten stollen. Steek met een spatel de rand van de omelet los van de pan zodat het vloeibare ei onder de omelet loopt en kan stollen.
  • 4 Serveer de omelet in punten gesneden met de Hollandse garnalen en de rest van de munt erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 27 gram
recall Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier