4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Aspergepannenkoekjes met rivierkreeftjes en zure room

Aspergepannenkoekjes met rivierkreeftjes en zure room

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

15 gram bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

100 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

100 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene aspergetips
8 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

270 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer de bloem, bakpoeder, karnemelk, eieren en 4 eetlepels zonnebloemolie goed door elkaar.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de aspergetips kort. Houd apart. Verhit nog wat olie in de pan, giet wat beslag erin en leg 4-5 asperges naast elkaar. Bak zo een pannenkoekje aan beide kanten goudbruin. Herhaal met de rest van de asperges en het overige beslag.
  • 3 Garneer de pannenkoekjes met de rivierkreeftjes, zure room en bieslook. Serveer met een partje citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 20 gram