2 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Aspergeplaattaart met ham en ei

Aspergeplaattaart met ham en ei

ingrediënten


30 min
2 personen
1 takje peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bakje hamblokje
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 beker crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

500 witte asperges

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Schil en snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Halveer dikke exemplaren in de lengte. Kook de asperges in ca. 10-12 min. beetgaar. Neem ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit en leg met het bakpapier op de bakplaat. Rol de rand aan alle kanten terug zodat een opstaande rand ontstaat.
  • 3 Klop 1 ei los. Klop er de crème fraîche met de knoflook, de hamblokjes en de kaas door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 4 Verdeel het roommengsel over de deegbodem. Leg de asperges erin.
  • 5 Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de laatste 2 eieren in 7 min. hard. Pel de eieren en hak ze grof.
  • 6 Leg de taart op een schaal. Verdeel het ei over de taart en bestrooi met peterselie.

bereidingstip

Laat voor een taart zonder vlees de hamblokjes weg en stop in blokjes gesneden vegetarische kipstukjes tussen de asperges.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 969 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 35 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 44 gram