4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Asperges met amandelrisotto en parmaham

Asperges met amandelrisotto en parmaham

ingrediënten


30 min
4 personen
8 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram witte asperge

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en kook ze 3 minuten met de helft van de boter in water met zout. Schakel de warmtebron uit en laat afgedekt 15 minuten nagaren.
  • 2 Verhit de olijfolie en de rest van de boter en fruit hierin de ui en knoflook in 2-3 minuten glazig. Schep de champignons erdoor en bak ze 2-3 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen.
  • 3 Voeg al roerend beetje bij beetje de kippenbouillon toe en gaar de rijst in 18-20 minuten. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 4 Roer de amandelen, Parmezaanse kaas en de helft van de peterselie door de rijst en maal er peper over. Serveer de risotto met daarop de asperges en de parmaham. Bestrooi de asperges met amandelrisotto met de rest van de peterselie.

bereidingstip

Vervang in dit recept de parmaham door serranoham of een andere rauwe ham.. Neem bieslook in plaats van peterselie.

wijnadvies

Op de Italiaanse toer bij dit recept met Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 28 gram