4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht, tussengerecht
home recepten Asperges met bloemkool, sjalot en pijnboompitten

Asperges met bloemkool, sjalot en pijnboompitten

ingrediënten


bestellen
15 min
4 personen
1 kilogram witte asperge

dit product is niet beschikbaar

30 gram pijnboompitten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.39
bloemkool

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.75
8 sjalotjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25
3 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.89
2 eetlepels witte balsamicoazijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.45
2 eetlepels wittewijnazijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.45
100 gram zure room

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Houd 2 bloemkoolroosjes apart. Leg de rest van de bloemkool met de sjalotten op de bakplaat en giet de olie en azijn erover.
  • 3 Rooster circa 40 minuten in de oven, tot de sjalotten en bloemkool gaar zijn. Schep halverwege de baktijd alles om.
  • 4 Pel de sjalotten. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook de asperges in circa 15 minuten gaar.
  • 5 Pureer intussen de sjalotten met de geroosterde bloemkool en zure room tot een gladde saus. Lepel de saus in het midden van elk bord en leg de asperges erop.
  • 6 Snijd de overige bloemkoolroosjes in flinterdunne plakjes en verdeel over de asperges. Garneer met de pijnboompitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 7 gram