4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht, tussengerecht
home recepten Asperges met bloemkool, sjalot en pijnboompitten

Asperges met bloemkool, sjalot en pijnboompitten

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram witte asperge

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

bloemkool

dit product is niet beschikbaar

30 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Houd 2 bloemkoolroosjes apart. Leg de rest van de bloemkool met de sjalotten op de bakplaat en giet de olie en azijn erover.
  • 3 Rooster circa 40 minuten in de oven, tot de sjalotten en bloemkool gaar zijn. Schep halverwege de baktijd alles om.
  • 4 Pel de sjalotten. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook de asperges in circa 15 minuten gaar.
  • 5 Pureer intussen de sjalotten met de geroosterde bloemkool en zure room tot een gladde saus. Lepel de saus in het midden van elk bord en leg de asperges erop.
  • 6 Snijd de overige bloemkoolroosjes in flinterdunne plakjes en verdeel over de asperges. Garneer met de pijnboompitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté