4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Asperges met krieltjes, ham en ei

Asperges met krieltjes, ham en ei

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje platte peterselie
200 gram gekookte ham
200 gram gekookte beenham
150 gram boter
4 eieren
750 gram krieltjes
1 snufje suiker
2 kilogram witte asperges

  • 1 Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Zet de asperges met de kopjes naar boven in een aspergepan of grote pan kokend water met zout en de suiker. Kook de asperges in circa 10 minuten beetgaar.
  • 2 Schakel de warmtebron uit en laat de asperges in de pan nog circa 10 minuten nagaren.
  • 3 Kook intussen de krieltjes gaar. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Kook de eieren in 6-8 minuten hard. Smelt de boter in een pan, maar laat niet koken.
  • 5 Neem de asperges voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Pel de eieren en hak ze fijn.
  • 6 Verdeel de asperges over 4 borden. Verdeel de (been)ham over de borden. Schep een portie krieltjes erop en maak af met ei en gesmolten boter. Bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recall Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier