4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Asperges met krieltjes, ham en ei

Asperges met krieltjes, ham en ei

ingrediënten


30 min
4 personen
3 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gekookte beenham

dit product is niet beschikbaar

150 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram krieltjes
2 kilogram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde af. Kook de asperges 10 min. in water met zout. Neem ze van de warmtebron en laat afgedekt 10 min. nagaren tot de gewenste beet.
  • 2 Kook intussen de krieltjes in water met zout in 10-12 min. gaar. Kook de eieren in 7-10 min. hard.
  • 3 Smelt in een steelpan de boter. Snijd de ham in reepjes. Snijd de peterselie fijn. Pel de eieren en snijd ze fijn.
  • 4 Giet de asperges af, laat uitlekken en verdeel over 4 borden. Giet de krieltjes af en schep ze erbij.
  • 5 Bestrooi de asperges met het ei en leg de ham erbij. Besprenkel met de gesmolten boter en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Ook lekker: vervang de ham door gerookte zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 723 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 33 gram