4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Asperges met sinaasappel-bieslooksaus

Asperges met sinaasappel-bieslooksaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel water

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijn

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges

  • 1 Snijd een klein stukje van de onderkant van een bosje groene asperges (circa 400 gram).
  • 2 Kook het sap van 2 sinaasappels in tot 2/3 en laat afkoelen.
  • 3 Smelt 75 gram boter. Klop in een kom los met 1 eetlepel water of witte wijn.
  • 4 Klop au bain-marie in gedeelten het sinaasappelsap door de dooier tot het mengsel bindt.
  • 5 Neem de kom van de pan en voeg de boter al kloppend toe. Breng op smaak met zout, cayennepeper 1 eetlepel gehakte bieslook.
  • 6 Kook intussen de asperges 3 minuten of stoom ze 4 minuten. Serveer met de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 2 gram