4 personen
uitdagend
35 min.
hoofdgerecht
recepten Asperges met zalm en Hollandaisesaus

Asperges met zalm en Hollandaisesaus

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 zakje hollandaisesaus

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram asperge

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

8 plakken diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd met een scherp mesje acht vissen uit het bladerdeeg. Bestrijk deze met de eidooier. Leg de bladerdeegvissen op een vel bakpapier. Bak ze in ongeveer 6 minuten in de oven knapperig en goudbruin.
  • 3 Kook de asperges in lichtgezouten water in ongeveer 15 minuten net gaar.
  • 4 Verhit 20 gram boter in een koekenpan. Bak de stukken zalmfilet op een matig vuur in ongeveer 8 minuten gaar. Draai de filets halverwege de baktijd om. Bestrooi ze met peper en zout.
  • 5 Smelt 10 gram boter in een sauspan en fruit de gesnipperde ui zacht en glazig.
  • 6 Maak nu de Hollandaisesaus in dezelfde pan volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer de gebakken ui door de saus.
  • 7 Verdeel de warme asperges en de zalmfilet over de borden. Giet de Hollandaisesaus over de asperges en de zalm. Strooi er dille over. Garneer het gerecht met bladerdeegvisjes.

bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.

wijnadvies

Witte Sauvignons uit het Loiredal (Sancerre, Pouilly-Fumé; en Sauvignon Touraine) hebben van nature een aspergeachtig bouquet dat bij dit gerecht sympathiek aansluit (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 38 gram