4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Asperges van de plaat

Asperges van de plaat

ingrediënten


10 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 bosje groene asperge
1 bosje witte asperge

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Snijd van alle asperges het houtachtige uiteinde af. Snijd van de bosuitjes het worteltje en bovenste stuk donkere blad af. Snijd de aardappels in medium dikke frieten.
  • 3 Leg alles samen met de geplette teentjes knoflook op een bakplaat en bestrooi met de kruiden, peper en een flinke snuf grof zeezout. Giet de olijfolie erover en meng alles goed door elkaar.
  • 4 Bak de asperges en aardappels hoog in de oven in circa 20 minuten bruin en gaar.

wijnadvies

Een klassieker bij recepten met asperges is Pinot Blanc, zoals die van J. Meyer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram