4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
home recepten Aspergesalade met appel en geitenkaas

Aspergesalade met appel en geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel walnoot

dit product is niet beschikbaar

150 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

8 plakken bacon

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges
500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram fijne bladsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verdeel de rucola of sla over 4 borden.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 3 Vet een grillpan in met de olie en rooster hierin de asperges rondom lichtbruin en beetgaar in ca. 5 minuten. Leg ze op de rucola.
  • 4 Bak de bacon in de grillpan knapperig en leg de appel er even bij. Verdeel de bacon en de appel met de bosuitjes over de salade.
  • 5 Giet de dressing erover en strooi de kaas en walnoten erop.

bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.. Serveersuggestie: lekker met ciabattabrood.

wijnadvies

Geweldig met een moderne, volle sauvignon blanc, bijvoorbeeld uit Australië; Zuid-Afrika of Zuid-Amerika.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 13 gram