4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch
home recepten Aspergesalade met rosbief en brie

Aspergesalade met rosbief en brie

ingrediënten


20 min
4 personen
2 theelepels mierikswortelpasta

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

200 gram brie

dit product is niet beschikbaar

200 gram rosbief (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de asperges 3 minuten zodat ze nog knapperig zijn. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Meng de sla met olijfolie, citroensap en zout en peper. Verdeel de sla over de borden.
  • 3 Schik daarop de asperges, rosbief en brie. Meng zure room met mierikswortel en serveer dit er apart bij.

bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.. In plaats van geraspte mierikswortel kunt u ook geraspte verse radijs gebruiken. Zet de plakjes brie naast elkaar op een bakplaat even onder een hete ovengrill en serveer ze licht gesmolten op de salade.. Lekker met geroosterd witbrood of notenbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 28 gram